Top 5 series om te kijken op de hotelkamer

Top 5 series om te kijken op de hotelkamer

Steeds vaker lijken mensen invulling te willen geven aan hun vrije tijd door lekker op de bank een serie te kijken. Hartstikke leuk natuurlijk, maar dan rest nog de vraag; ‘Welke serie ga ik kijken?’ Wij hebben er een aantal voor je uitgezocht.

1. The Sopranos

The Sopranos is een dramaserie, bedacht door David Chase. De hoofdrollen zijn weggelegd voor o.a. Jamers Ganolfini, Lorraine Bracco, Edie Faalco, Michael Imperioli, Dominic Chianese, Steven van Zandt en Tony Sirico.

De serie draait om het leven van Tony Soprano, maffiabaas die aan het hoofd van de DiMeo familie staat. In de serie krijgt de kijker een goed beeld van het criminele leven van Tony, maar ook familie- en liefdesproblemen spelen een rol in The Sopranos.

2. Game of Thrones

Game of Thrones is een fantasy serie, bedacht door David Benioff en D.B. Weiss. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Peter Dinklage, Nikolaj Coster-Waldau, Lena Headey, Emilia Clarke, Kit Harington, Aidan Gillen, Alfie Allen, Jack Gleeson, Isaac Hempstead-Wright, Sophie Turner en Maisie Williams.

Het verhaal speelt zich voornamelijk af op het mythische continent Westeros, waar verschillende families constant strijden om de macht. Er worden verschillende verhaallijnen verteld, elke familie heeft een eigen verhaal.

3. Suits

Suits is een dramaserie, bedacht door Aaron Korsh. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Rick Hoffman, Meghan Markle, Sarah Rafferty en Gina Torres.

Het verhaal gaat over Mike Ross (gespeeld door Patrick J. Adams), een luie schoolverlater die zonder diploma toch graag carrière wil gaan maken. Mike komt terecht bij een van de beste advocaten in New York, Harvey Specter. Deze advocaat kiest ervoor om Mike, aangezien hij een fotografisch geheugen blijkt te hebben, aan te nemen.

4. The Wire

The Wire is een dramaserie, bedacht door David Simon. De hoofdrollen zijn weggelegd voor o.a. Dominic West, Sonja Sohn, Lance Reddick, Wendell Pierce, Deirdre Lovejoy, Clarke Peters, Reg E. Cathey, Domenick Lombardozzi, Seth Gilliam, Aidan Gillen, Jamie Hector, Michael Kenneth Williams, John Doman en Idris Elba en Andre Royo.

Het verhaal gaat over een politieteam dat vergeefse pogingen doet om te infiltreren in een drugsbende, in volgende seizoen worden er ook nieuwe verhaallijnen belicht, waarin bijvoorbeeld de relatie tussen de politiek en de toenemende stedelijke problematiek wordt getoond.

5. Breaking Bad

Breaking Bad is een misdaad/drama serie, bedacht door Vince Gilligan. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Bryan Granston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, R.J. Mitte, Bob Odenkirk, Giancarlo Esposito, Jonathan Banks, Laura Fraser en Jesse Plemons.

Het verhaal gaat over scheikundeleraar Walter White die te horen krijgt dat hij terminale longkanker heeft. Walter begint samen met een oud-leerling een lab om amfetamine (ook bekend onder de naam ‘Crystal Meth’) te gaan produceren, hij wil namelijk de financiële toekomst van zijn gezin veiligstellen.