Backpack kopen? Lees deze 3 tips om de juiste keuze te maken!

Backpack kopen? Lees deze 3 tips om de juiste keuze te maken!

Wanneer je op reis gaat en wilt backpacken is het natuurlijk belangrijk om de juiste rugzak mee te nemen. Op internet en in de winkel vind je verschillende soorten backpacks van verschillende merken. Allemaal hebben ze hun voor- en nadelen. Bij het kopen van een nieuwe backpack kun je het beste rekening houden met een aantal dingen. We hebben de belangrijkste backpack kopen tips voor je op een rijtje gezet.

1. Backpack kopen van het perfecte formaat

Het belangrijkste voor de meeste reizigers bij het kopen van een backpack is het formaat. Je wilt namelijk comfortabel al je spullen meenemen. Wanneer je voor het eerst gaat reizen met alleen een rugzak kan het verstandig zijn om een kleiner model te kopen. Vaak neem je te veel spullen mee, ook wanneer je meerdere weken of maanden gaat reizen. Less is more, zeker wanneer je gaat backpacken.

2. Pas meerdere merken backpacks

Bij het kopen van een backpack willen de meeste mensen weten hoeveel spullen ze kunnen meenemen. Maar eigenlijk is het veel belangrijker om te weten hoe een backpack op je schouders en rug zit. Wanneer je backpacks gaat passen is het goed om meerdere modellen te testen. Nog beter is het om backpacks te testen inclusief bagage. Zo weet je precies waarmee je je complete reis gaat lopen. Naast een normale backpack kun je ook kiezen voor een reistas op wielen om je trip nog comfortabeler te maken. Deze kun je dragen als een rugzak of achter je aan slepen als een trolley.

3. Backpack met compartimenten

Rondreizen met al je spullen achter op je rug kan soms best zwaar zijn. Zeker als je spullen onderuit je backpack moet halen. Handiger is het om te kijken naar backpacks met meerdere compartimenten. Zo kun je altijd bij je belangrijkste spullen en kun je al je bagage verdelen in meerdere vakken. Vaak kun je dit soort backpacks ook compleet openritsen en is het niet noodzakelijk om altijd al je spullen uit je rugzak te halen. Dit soort backpacks zijn vaak wel wat duurder. Wanneer je de backpack en koffer aanbiedingen in de gaten houdt kun je zo'n model met korting kopen.