3 tips als je op vakantie gaat naar Frankrijk met de elektrische auto

3 tips als je op vakantie gaat naar Frankrijk met de elektrische auto

Ben je van plan om dit jaar met de elektrische auto naar Frankijk op vakantie te gaan? Dat is een uitstekende keuze! Frankrijk is een heerlijk land om vakantie te vieren; het is er in de zomer heerlijk weer; de natuur is schitterend en er zijn veel bezienswaardigheden. Natuurlijk is het altijd een aanrader om een grote stad te bezoeken tijdens je vakantie, denk hierbij aan Parijs, Nancy of het schitterende Nantes. Voor de elektrische autorijders hebben we hieronder drie goede tips!

Plan zo goedkoop mogelijke stroom in

Goedkoop mogelijk je stroom plannen? Kan dat? Dat kan zeker! Want er zijn heel veel plekken in Frankrijk waar jij je stroom goedkoop kunt krijgen. Aan de andere kant zijn er juist ook weer dure plekken (langs de snelwegen) waar je veel moet betalen voor je stroom. Goedkoop stroom laden doe je bijvoorbeeld bij hotels met een eigen laadpaal. Ideaal als je altijd je reis in tweeën breekt en onderweg overnacht in een hotel; vertrek je ’s morgens gegarandeerd met een volle accu, voor weinig geld. Boek ook een vakantiepark of camping met laadpalen, hierdoor weet je zeker dat je nooit te veel betaalt voor je stroom. 

Gratis badge voor op de tolweg

Het principe van tol betalen op de Franse wegen is je waarschijnlijk wel bekend. Op sommige wegen moet je simpelweg betalen om erover heen te mogen rijden. Na het voldoen van deze tol (contant of met je bankpas) mag je deze weg oprijden en kun je jouw reis vervolgen. Heb je het al gehoord van het nieuwe Frans tolsysteem? Bij dit systeem wordt er gewerkt met een badge die je achter je voorruit kunt plaatsen, deze wordt dan bij het voorbijrijden van de tolpoortjes automatisch gescand. Voordeel; auto’s hoeven niet meer te stoppen, dit scheelt lange rijen voor de tolpoortjes! Voor de elektrische autorijder is er goed nieuws; die kunnen nu tijdelijk een gratis tolbadge aanvragen. Dat is een fijne gedachte; hoef jij straks niets te betalen op de Franse tolwegen!

Plan dagtrips slim in

Ben je van plan om vanaf de camping of vakantiepark dagtrips te gaan maken? Als er een laadpaal aanwezig is op de camping/ op het vakantiepark, vertrek jij natuurlijk met een volle accu. Hoe fijn is het als je zo’n dagtrip op die volle accu af kunt leggen? Dat kun je natuurlijk plannen! Plan je uitjes niet te ver in en zorg dat je gewoon binnen je radius blijft. Dit scheelt je heel veel geld aan oplaadkosten tijdens je vakantie. Ideaal toch?