Tips voor dagtochten rond Parijs

Tips voor dagtochten rond Parijs

Graag vertel ik u meer over de mogelijkheden voor een stedentrip naar Parijs en ook over de mogelijkheden van dagtochtjes vanuit het historisch centrum van Parijs. Parijs ligt op een afstand van ongeveer vier uur reizen vanuit Nederland en is daardoor ideaal geschikt voor een leuke stedentrip. Gaat u een weekendje naar Parijs dan biedt het centrum van Parijs u meer dan voldoende mogelijkheden om u goed te vermaken. De volgende bezienswaardigheden kunt u in Parijs bezoeken. U kunt interessante musea bezoeken zoals het Louvre, indrukwekkende monumenten bezoeken zoals de Eiffeltoren, eeuwenoude kerken en kathedralen bezoeken zoals de Sacré-Coeur en ook prachtige groene stadsparken bezoeken, zoals Jardin du Luxembourg. Kortom voor een ieder is er wel iets te doen in het prachtige Parijs. 

Versailles bezoeken

Gaat u wat langer naar Parijs dan het leuk zijn om behalve de bezienswaardigheden van Parijs zelf, ook een dagtochtje in de omgeving van Parijs te maken. Op een afstand van ongeveer twintig kilometer vanaf het centrum van Parijs ligt het magnifieke voormalige koninklijke paleis van de Franse koninklijke familie Versailles. Dit enorme paleis is ontzettend rijk gedecoreerd en bevat tevens ook enorme en prachtig aangelegde paleistuinen welke u kunt bezoeken met uw Versailles tickets. Vanuit het centrum van Parijs kunt u middels de trein naar Versailles afreizen.

Op ongeveer dertig kilometer afstand vanaf het centrum van Parijs ligt het bekendste attractiepark van Europa, Disneyland Paris. Dit pretpark is leuk voor jong en oud en staat volledig in het tekenen van de rijke honderd jarige geschiedenis van Disney en de wereldberoemde Disney figuren. Het meest herkenbare punt in Disneyland Parijs is het nagebouwde Paleis van Doornroosje, gebaseerd de de Walt Disney Classic tekenfilm uit 1959.  

Meer dagtochten vanaf Parijs

Op ongeveer zestig kilometer afstand van het centrum van Parijs ligt het prachtige kasteel Château de Chantilly. Dit is één van de best bewaard gebleven kastelen in Frankrijk. Het prachtige kasteel is ingericht en biedt een uitgebreide collectie aan prachtige schilderwerken. Vanuit het centrum van Parijs is Château de Chantilly gemakkelijk te bereiken door gebruik te maken van de Franse trein. 

Op ongeveer anderhalf uur rijden vanuit het centrum van Parijs ligt het Franse plaatsje Giverney.  Dit charmante Franse plaatsje was de woonplaats van Frankrijk’s beroemdste kunstschilder Claude Monet. Het voormalige woonhuis en de tuinen van de Claude Monet zijn te bezoeken. De prachtige tuinen waren zijn belangrijkste inspiratiebron voor zijn wereldberoemde Waterlelie schilderijen, in het Frans Les Nymphéas genaamd. Mocht u liefhebber zijn van de kunstwerken van Claude Monet dan mag een bezoek aan het prachtige museum Musée de l’Orangerie in Parijs niet ontbreken.