Kun je glutenvrij ontbijten in een Grieks hotel?

Kun je glutenvrij ontbijten in een Grieks hotel?

In de zoektocht naar een geschikte vakantiebestemming voor mensen met een glutenvrij dieet, is het vaak lastig om te weten of je in een buitenlands hotel ook goed kunt ontbijten zonder problemen. Een populaire bestemming onder Nederlandse toeristen is het Griekse eiland Kreta, en specifiek het plaatsje Agia Pelagia. Maar hoe zit het hier met glutenvrij ontbijten in de hotels? In dit artikel bespreken we de mogelijkheden en geven we tips voor een zorgeloos verblijf in Agia Pelagia.

Glutenvrije opties

Gelukkig zijn de Grieken zich steeds meer bewust van de verschillende dieetwensen van hun gasten en bieden ze steeds vaker glutenvrije opties aan. In de meeste hotels in Agia Pelagia kun je dan ook zonder al te veel problemen glutenvrij ontbijten. Het is wel verstandig om dit van tevoren aan te geven bij het maken van je reservering, zodat het hotel hier rekening mee kan houden.

Speciale verzoeken

Mocht je geen glutenvrij ontbijt hebben aangevraagd bij je reservering, dan is het nog steeds de moeite waard om bij aankomst bij het hotel te vragen of ze glutenvrije opties hebben. Veel hotels zijn bereid om speciale verzoeken te accommoderen en kunnen vaak wel iets regelen voor gasten met een glutenvrij dieet. Het is dus altijd de moeite waard om het te vragen.

Lokale Griekse producten

Het ontbijt in een Grieks hotel bestaat meestal uit een buffet met een grote variatie aan producten, zoals brood, kaas, vleeswaren, yoghurt, vers fruit en gebak. Gelukkig zijn er ook veel lokale Griekse producten die van nature glutenvrij zijn, zoals feta, olijven en yoghurt. Deze kun je dus zonder zorgen eten tijdens je ontbijt.

Glutenvrij brood

Naast de lokale producten zijn er ook hotels die speciaal glutenvrij brood aanbieden voor hun gasten. Dit brood is vaak vers en smaakvol, dus je hoeft zeker geen concessies te doen op het gebied van smaak. Vaak is het glutenvrije brood apart verpakt, zodat er geen kruisbesmetting plaats kan vinden. Het is altijd verstandig om hier even naar te vragen bij het hotel.

Zelfvoorzienend

Als je graag zelfvoorzienend bent en liever je eigen glutenvrije producten meeneemt, dan is dit ook mogelijk in de meeste hotels in Agia Pelagia. Veel hotels hebben koelkastjes op de kamer waar je je eigen producten kunt bewaren. Ook kun je bij de lokale supermarkt glutenvrije producten kopen, mocht je dit nodig hebben.

Conclusie

In een hotel in Agia Pelagia kun je over het algemeen goed glutenvrij ontbijten. Het is altijd verstandig om dit van tevoren aan te geven bij het maken van je reservering, zodat het hotel hier rekening mee kan houden. Mocht je dit vergeten zijn, dan kun je altijd bij aankomst vragen of het hotel glutenvrije opties heeft. Ook kun je zelfvoorzienend zijn en je eigen glutenvrije producten meenemen. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om zorgeloos te genieten van een glutenvrij ontbijt in een Grieks hotel in Agia Pelagia. Hotel reserveren in Agia Pelagia? Dat kun je online binnen een paar minuten doen, veel plezier met de voorpret!